Tannlegen bruker ferdigheter til å redde motorsyklisten, hvis ben ble kuttet i hit-and-run

Da lokal tannlege James Shelby snudde hjørnet mot Southeast Boulevard i nærheten av 11th Avenue på søndag kveld, snublet han på en scene av alarm og forvirring: Daniel “nederlandsk” Inwood bløder ut på siden av veien, hans motorsykkel ligger flere meter unna i midt på gaten.

Inwood var i sjokk. Hysterisk. Blodet hylte ut av et stort hull under kneet, og resten av benet hengte på med en tynn tråd av kjøtt.

Dager senere, med såret swaddled i bandasjer og livet hans ikke lenger i fare, reflekterte Inwood for øyeblikket: “Jeg vil aldri glemme å holde foten og benet i hånden min,” sa han og vendte palmer oppover som han mimed holder den avskårne lemmen i brystet.

På søndag var det imidlertid ikke tid til å reflektere. Handler raskt, tok rommen tannlegen sitt belte og bundet det tett rundt såret, ved å bruke det som en rundkjede for å stoppe blødningen. Han grep en annen bystanderens belte og brukte det også.

Det var en teknikk han ikke hadde lært fra hans år med medisinsk trening, men fra et tidligere kapittel av livet: hans tid i Boy Scouts.

“Alle andre var hysteriske,” sa Shelby. “Blodet sprøytet ut av sin arterie. Jeg visste at den eneste måten han skulle leve på, var å få blodet stanset. ”

Kjøretøyet Inwood hit, som han beskrev som en gullfarget SUV, kjørte bort før Shelby ankom, etterlot bare en ødelagt baklys og en haug av støv der motorsykkelen hadde klippet førerens bakside.

Politiet leter fortsatt etter sjåføren.

“Fyren var i ganske dårlig form og hadde mistet mye blod,” sa Shelby. Han sa at det var “ingen tvil”. Inwood ville ha dødd dersom ingen hjalp.

Fire dager etter ulykken, ventet Inwood på kirurgi ved Providence Sacred Heart Medical Center for å fjerne grus og urenheter fra hans sår. Forutsatt at prosedyren er vellykket, vil såret bli sydd i en stubbe.

Omgitt av kjæresten hans, Latisha Carper, og beste venn Jodi “Squeaky” Pennington, Inwood, beskrev hva som skjedde den kvelden, mens han satt oppreist på sykehusbaren med utsikt over Spokane ut av vinduet.

Timer før kollisjonen, var han på en bursdagsfest for Penningtons 13 år gamle sønn. Han dro en gang rundt klokka 8:30, ledet mot 18th Avenue og Jefferson Street på South Hill, hvor han planlegger å bygge et hjemløst veteranhem.

Som Inwood kom over en liten ås på Sørøst-Boulevard og slått hjørnet forbi 12th Avenue, der i midten av krysset var en SUV forsøker å ta til venstre ut av 11th Avenue.

“Som en forstad,” sa han. “Og jeg er ganske sikker på at det var en kvinnelig sjåfør.”

Kjøretøyet ble stoppet midt på veien, så Inwood sa at han viste at sjåføren fortsatte svingen og trakk gjennom krysset. Han sa at SUV begynte å flytte, men så stoppet igjen – fortsatt i banen hans.

Med ingen tid til å svinge til høyre, klippte Inwood bakenden av førersiden med venstre side av sykkelen. Han ble kastet til bakken flere meter unna. Hans 2009 Harley-Davidson, som han nettopp hadde kjøpt, gikk fram og kom til hvile på sin side.

“Jeg prøvde å rulle ut av gata,” sa han. “Men jeg la merke til at jeg dro på beinet mitt bak meg.”

Den pensjonerte hærens veteran og livslang biker har vært i motorsykkelulykker før, sa han. Og han har hatt sin andel av børster med døden – på et tidspunkt hjalp han til med å rydde opp etter Jonestown massakren i Nord-Guyana, hvor over 900 mennesker begikk selvmord i 1978.

Han sa at han er “ikke en engel”, og hans liv har ikke vært perfekt. Men han er glad for å være i live, og han roser Shelby for å tillate det å skje.

Comments are closed.